Dalsza poprawa stabilności parametrów produktów w zakładzie Metsä Board Kemi dzięki zastosowaniu sztucznej inteligencji

Kategoria: Aktualności Opakowania kosmetyczne Produkcja
1 min. czytania

„Staramy się wciąż podnosić wysoką wydajność naszych produktów. Przy produkcji tektury i kraftlinera występuje kilka parametrów jakościowych, które muszą być zrównoważone. Dzięki danym, które pochodzą bezpośrednio z linii przetwórczych klienta możemy ustalić optymalną kombinację. Ponadto, możemy monitorować wpływ łańcucha dostaw na parametry jakościowe, na przykład zawartość wilgoci w tekturze podczas transportu” – powiedział Ari Kiviranta, SVP Development, Metsä Board.

W ubiegłym roku rozpoczęto wykorzystywanie sztucznej inteligencji do zarządzania jakością tektury litej produkowanej w zakładzie Metsä Board Kyro. Metsä Board analizuje również możliwość wdrożenia sztucznej inteligencji na innych liniach produkcyjnych.