Świat przemysłu kosmetycznego 3/2011

W tym wydaniu

PRODUKCJA
8NIVEA – biały jak śnieg krem ze 100-letnią tradycją
12Kosmeceutyki
22Testy konserwacji – niezbędnie badania w specyfikacji mikrobiologicznej gotowego produktu
26Problemy technologiczne na etapie wdrażania mas kosmetycznych
30Badania stabilności kosmetyków
34Badania toksykologiczne – alternatywne metody w kosmetologii
42Mikrobiologiczna specyfikacja kosmetyku – czy spełniasz wymogi nowej Regulacji?
POLSKI PRZEMYSŁ
46Jak wejść na rynki zagraniczne?
POLSKI PRZEMYSŁ
48A co na to wszystko konsument kosmetyków? Kilka słów o postawach konsumenckich wobec kosmetyków
SUROWCE
52ANTIL SPA 80 – nowy płynny monoalkiloamidowy zagęstnik do układów detergentowych
54Era surowców bez konserwantów – produkcja, wyznaczone trendy, sprawdzona jakość
58Caresoft TM – innowacja w pielęgnacji cery wrażliwej
60Skleroproteiny w przemyśle kosmetycznym
66Surowce mineralne – istotne składniki receptur kosmetycznych
OPAKOWANIA
71Jakość pod kontrolą
72Cyfrowy druk etykiet